Ett strategiskt drag för framtiden?

Som fotograf är jag van vid att se världen från olika perspektiv, och just nu befinner jag mig vid ett korsväg där jag funderar över en möjlig ny riktning – yrket som upphandlare.

Varför upphandlare, kanske ni undrar? Jo, det handlar om strategi och detaljorientering, egenskaper som jag redan utvecklat genom min fotografering. I fotografi är varje detalj viktig där varje liten beståndsdel kan vara det som får slutresultatet att bära eller brista. Att förflytta den noggrannheten till en karriär som upphandlare känns både spännande och logiskt.

Det finns intressanta paralleller här

Efter att ha läst lite om vad jobbet innebär ser jag tydliga paralleller till konsten att fotografera. Som upphandlare behöver man ha en god överblick över olika projekt, kunna förhandla och framför allt – fatta välgrundade beslut. Dessa färdigheter speglar de beslut jag tar bakom kameran när jag väljer rätt inställningar för att fånga ögonblicket.

För er som också funderar på en möjlig förändring i karriärbanan, eller bara är nyfikna, har jag hittat en distansutbildning till upphandlare som verkar intressant. Distansinstitutet erbjuder en utbildning som ser ut att ge både teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter inom upphandling.

Att utforska nya möjligheter är lika spännande som att hitta en ny vinkel för ett foto. Vem vet, kanske är detta nästa kapitel i mitt liv där jag kan använda min kreativa förmåga i en helt ny kontext.

27 Apr 2024