Förnybar kraft är vägen att gå

Hur svårt kan det egentligen vara att förstå? Vi kan inte fortsätta använda oss av kraftverk som drivs av kol, olja eller kärnkraft. Kolet och oljan kommer att ta slut en dag - det vet vi och kärnkraften är en tickande bomb som flera gånger om har exploderat och skördat många liv. Sen har vi problemet med avfallet också! De som säger att vi kan använda det för att driva nästa generation kraftverk har inte tänkt klart. Det är bara att kolla på nätet, 48 sekunder har de fått ett sånt kraftverk att producera el och sen klappade den ihop. När till och med investerare som Opportun Capital satsar på solceller så borde det vara en tydlig signal till oss vanliga dödliga - förnybar kraft är vägen att gå. 

Sol, vind och vatten

Dessa tre källor är outtömliga och kan användas i all oändlighet till att skapa el. Det blåser alltid någonstans i landet och solens strålar kan man nyttja för att lagra el i batterier. Vattenkraften är nog ändå den mest pålitliga av dessa tre. Det går att skapa fördämningar i flera led och sedan kan man bygga turbiner längs en mycket lång sträcka för vatten tappar aldrig effekt eller kraft så länge man ger det en chans att färdas nedåt. 

Skulle vi en dag få ett kärnkraftverk som kan drivas med avfall då är jag villig att börja tänka om men för tillfället är jag helt fast i min åsikt, vi måste tänka förnybart. 

24 Apr 2024