Är det dags för en flytt?

Om det är en flytt på gång, så finns det ju en hel del saker du måste ta tag i. Dels har du ju allt kring själva flytten, med att packa alla dina saker, flytta på abonnemang, byta adress och så vidare. Sedan får du inte heller glömma bort att du måste göra en flyttstädning. En del saker är ett måste att göra på egen hand, men vissa saker kan du leja bort. Du kan till exempel anlita en flyttfirma för själva flytten av ditt bohag, samt anlita en städfirma att göra din flyttstädning. Bra flyttstädning i Kristianstad kan du få via Städcompaniet. 

Planera din flytt

För att flytten ska gå snabbt och smidigt, så kan det vara bra att planera in den på bra sätt. Att ta tag i att röja och packa i god tid, samt även se över dina abonnemang, elavtal med mera. Du som ska anlita en flyttfirma, se till att göra det i god tid, så att de är lediga den dagen du ska flytta. Annars bra att fråga vänner i tid, om du tänkt be dem om flytthjälp.

Fundera även på om du ska göra flyttstädningen själv, eller via städfirma. Ska du göra den själv, så är det viktigt att du är noggrann samt går efter en checklista så att du inte glömmer något.

Tänk på att du har rätt till RUT-avdrag både då du anlitar städfirma och flyttfirma. Det gör att det inte kostar så mycket.

18 Oct 2022