Använd sociala medier för att hitta nytt jobb

Att söka jobb idag, det skiljer sig en hel del mot hur det var förr. Internet har öppnat upp en massa möjligheter för den som är arbetssökande. Idag är det ju många företag som även finns på sociala medier, så är du intresserad av ett jobb på axido.se, så kan det vara bra att kolla om de finns på till exempel Facebook och skicka dem en intresseanmälan. 

Att gå via sociala medier, eller att använda internet för att nätverka, det är rätt så smart. Det går ju att nätverka fysiskt så väl som det går att göra online. Det finns idag arbetsgivare som använder sig av det som kallas för social rekrytering. Det innebär att de väljer ut sina kandidater via plattformar online, som LinkedIn, Facebook och Twitter. 

Bra plattformar att använda dig av

Om du vill testa på detta med att hitta jobb via nätet, så är det bra att välja en eller flera plattformar. En vanlig plattform som används just för att hitta jobb, det är LinkedIn. Denna plattform har ungefär 660 miljoner användare som består av både arbetssökande och arbetsgivare..

Ett annat ställe som är bra att finnas på och leta jobb via är Facebook. Dels är det ett ställe där arbetsgivare lägger ut jobbannonser, dels finns det grupper att gå med i för att leta jobb.

Sedan har du även Instagram. Denna plattform kan användas för att stärka det personliga varumärket på ett bra sätt. 

19 Aug 2022