Planera din flytt så går den smidigare

För att din flytt ska gå så smidigt som möjligt, så är det bra att i god tid planera in alla delarna av den. Det är ju ändå så att med en flytt, så kommer en massa måsten. Det är bra att bestämma dig tidigt för om du ska anlita flyttfirma i Malmö, eller om du ska be vänner och släkt om hjälp. Fördelen att använda dig av en flyttfirma Malmö är att det går riktigt snabbt att få allt flyttat. Du slipper då även att bära själv samt be vänner om hjälp!

Utöver att fixa med själva flyttandet av bohaget, så finns det annat du måste ordna i samband med flytten. 

Rensa före du packar

Om du ska packa själv, se till då att du långt före det går igenom hela ditt hem och alla prylar. Lägg upp fyra högar, med spara, slänga, sälja och skänka. För det kan vara skönt att kasta allt trasigt samt sälja eller skänka bort saker du vet med dig att du inte behöver eller vill ha.

När du sedan packar så blir det mindre att få med samt mindre att packa upp. Se till att märka upp alla kartonger med vilket rum de ska till i nya bostaden.

Andra viktiga saker

Om du har abonnemang på tv, internet, telefon med mera, kolla då om dessa går att flytta med eller om det ska sägas upp och tecknas nytt. Samma sak med ditt elavtal. Du ska även kontakta ditt försäkringsbolag för att flytta på din hemförsäkring samt att du ska göra en adressändring.

5 Jun 2022