Smart med egen laddbox hemma

Om du har en elbil, så bör du även se till att investera i en laddbox hemma. Det finns många fördelar med att ha en egen laddbox. Dels behöver du inte åka iväg för att ladda din bil, dels inte använda dig av ett vanligt uttag i väggen. Förvisso är det många bilar som kommer med en så kallad Mode 2-kabel, som då är en kabel meden stickkontakt på ena sidan och Typ 2 eller Typ 1 kontakt i änden som ska kopplas in i bilen. Men den ska du bara ha i nödfall, eftersom det ger en sämre uppladdning av bilen och är även mindre säkert sätt att ladda på.

Installera en egen laddbox

Genom att ha en egen laddbox hemma så kan du ladda bilen snabbare, säkrare samt att det även ger dig en mer tillförlitlig laddning. Att ladda bilen i ditt vanliga eluttag är inte bra. Det eftersom detta uttag, det är inte utformat för att klara en såpass hög belastning under lång tid. De har sällan ej heller en dedikad säkring.

Med en laddbox kan du ladda din elbil samt att vissa av varianterna även fungerar att använda för elcykel med mera. En laddbox gör att du kan ladda med högre effekt samt att det alltid är en säker laddning av din bil. Den kan tala om ifall något inte stämmer samt att den även kan stoppa laddningen själv, då din bil är fulladdad. 

13 Jul 2022